ZORUNLU STAJ
SIKÇA SORULAN SORULAR
Cevap:
Lojistik Yönetimi Bölümü:
Staj Komisyonu Başkanı: Prof. Dr. Okan TUNA ( otuna@deu.edu.tr )
Staj Komisyonu Üyeleri : Dr. Öğr. Üyesi Gülfem GİDENER ( gulfem.gidener@deu.edu.tr )
Öğr. Gör. Dr. Volkan ÇETİNKAYA ( volkan.cetinkaya@deu.edu.tr )
Cevap:
Cevap:
Cevap:
Staj yapacağınız şirketi belirledikten sonra fakülte web sitesindeki Zorunlu Staj Formu’nu gerektiği gibi doldurup, şirkete mühürletip imzalatarak, staj komisyonu üyelerinden uygun olduğuna dair onay aldıktan sonra staj başlama tarihinden en az 1 (bir) hafta önce Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeniz gerekmektedir.
Belge teslimi belirtilen süre içerisinde öğrenci işleri birimine teslim edilmediğinde sigorta işlemlerini yapmanız mümkün olmayacaktır.
Öğrenci ve işletme bilgilerini içeren ve onaylanması gereken zorunlu staj formuna şu linkten ulaşabilirsiniz: https://denizcilik.deu.edu.tr/tr/ornek-dilekce-ve-formlar/
(Sigorta formu 3 nüsha doldurulur, onaylı formların bir tanesi Öğrenci İşleri Birimine, bir tanesi Bölüm Staj Komisyonuna, bir tanesi de staj yapılacak kurum/kuruluşa teslim edilir. )
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Zorunlu stajını yurtdışında yapacak öğrenciler komisyonca onaylanan formu Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeden önce formun altına, stajın yurtdışında yapılacağını ve sigorta ödemesi gerekmediğini belirtir ifadeyi yazıp imzalamalı, bu durumu Bölüm Staj Komisyonuna ve öğrenci işleri görevlisine ifade etmelidir.
5. Staj Defterimi Nereden Teslim alabilirim?
Cevap:
Staj defterlerinizi ilgili Bölüm staj komisyonlarından veya https://denizcilik.deu.edu.tr/ornek-dilekce-ve-formlar/ linkinden teslim alabilirsiniz.
Cevap:
Bölümümüz öğrencilerinin yapmaları gereken stajları ve süreleri bölümlerine göre aşağıda gösterilmiştir.
Lojistik Yönetimi Bölümü | |
Staj Adı | Süresi |
İşletme Stajı | 30 İş Günü |
Depo-Terminal Stajı | 30 İş Günü |
Cevap:
Yapabilirsiniz. Ancak bu durumda bölümümüzün mezuniyet şartlarından biri zorunlu stajın tamamlanması olduğundan mezuniyetinizin gecikmesi söz konusu olacaktır. 4. sınıfın sonundaki yaz stajınızı tamamladığınızda staj dosyanızı diğer öğrenciler için belirtilen tarihte teslim etmeniz gerekmektedir. Tüm stajların değerlendirilmesi belli bir süreci ve süreyi kapsadığından mezuniyet belgenizi staj başarı durumunuzun öğrenci işleri tarafından sisteme girilmesinden sonra talep edebilirsiniz.
Cevap:
Rapor, özel nedenlerle haftalık izin günü dışı izin kullanma ve benzeri durumlardaki günler staj süresine dahil edilmez. ( Bakınız 10. Soru ve 14. Soru)
Cevap:
Çeşitli kanunlar uyarınca stajınızı yerine getirdiğinizi ve işletmenin sizden talep ettiği görevleri tamamlamanız gerektiği gerçeğine rağmen bazı nedenlerle stajınızı tamamlayamadığınız durumlarda Fakülte dekanlığına hitaben durumunuzu belirten bir dilekçeyi hem Öğrenci işleri birimine hem de staj komisyonu üyelerinden birine elden teslim etmeniz gerekmektedir. Gereken bildirimleri yapmadığınızda başlatılan sigorta işlemleri ve staj süreci nedeniyle yaşayacağınız sorumluluk tamamen size aittir.
Cevap:
Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri staj süreleri 30 iş günü olup kesinlikle bölemezler.
Cevap:
Evet, yapabilirsiniz. Kendi seçtiğiniz aracı firma ile stajınızı yurtdışında yapmak istemeniz durumunda da yurtiçi zorunlu staj sürecindeki tüm adımları takip etmeniz gerekmektedir. Buna zorunlu staj formunun işletmeye onayı da dahildir.
Cevap:
Öğrenci, staj süresinin bitimini takip eden öğretim yarıyılının ilk otuz (30) gününe kadar, verilen programa uygun ve günlük olarak doldurulan staj defterini, her sayfasını çalıştığı işyeri yetkilisine imza ve işletme kaşesi/mührü ile onaylattıktan sonra staj raporu ve değerlendirme formu ile birlikte Bölüm Staj Komisyonuna teslim eder.
Fakülte Bölüm Staj Komisyonları, öğrencinin staj çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerini en geç defterlerini teslim edildiği yarıyılın sonuna kadar tamamlayarak sonuçları yazı ile Fakülte Dekanlığına bildirir ve sonuçlar Öğrenci İşleri Birimi tarafından ilan edilir.
Cevap:
Staj Defterleri yetersiz görülen öğrencilerin staj çalışmaları, Staj Komisyonu tarafından tamamen veya kısmen geçersiz sayılabilir. Bu durumda staj defterinin yeniden düzenlenmesi için öğrenci 1 (bir) ay içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır. Aksi takdirde stajı reddedilmiş sayılır. Ret gerekçesi öğrenciye yazılı olarak yapılır.
Cevap:
Stajın geçerli olması için rapor alınan gün sayısı veya izinli olunan gün sayısı kadar çalışılması gerekmektedir. Öğrencinin staj dosyasında, belirtilen staj süreleri kadar çalıştığı belgelenmelidir.